تبلیغات
دانشنامه علوم تجربی - یخ وسط لیوان می ماند یا اطراف آن ؟ ( آزمایش )
 
دانشنامه علوم تجربی
درخت تو گر بار دانش بگیرد به زیر آوری چرخ نیلوفری را
درباره وبلاگ


با عرض سلام
من محمود دره زرشكی دبیر علوم تجربی ناحیه 2 استان یزد هستم وبه شما خوش آمد می گویم . این وبلاگ جهت یادگیری آسان علوم دوره راهنمایی طراحی شده و شامل مطالب علمی و خلاصه درسها و نمونه سوالات مختلف می باشد. امیدوارم برای همه ی كاربران گرامی مفید واقع شود. منتظر انتقادات و پیشنهادات سازنده تان هستیم .

مدیر وبلاگ : محمود دره زرشكی
نظرسنجی
كیفیت مطالب و عملكرد این وبلاگ را چگونه ارزیابی می كنید ؟








در حضور دوستان خود یک لیوان شیشه ای بردارید و در این لیوان آن قدر آب بریزید، که سطحش فقط چند میلی متر از دهانه ی آن پایین تر باشد. لیوان را در روی یک میز قرار دهید و در سطح آب این لیوان یک قطعه یخ قالبی (معمولاً به شکل مکعب) شناور کنید. همه مشاهده خواهند کرد که قطعه یخ به کنار لیوان کشیده می شود. از جند نفر که ناظر این آزمایش  هستند، بخواهید، که سعی کنند تا قطعه یخ در وسط آب باقی بماند. آنها هر قدر تلاش کنند، و قطعه یخ را با انگشت به وسط آب بکشند، به طور حتم کارشان بی نتیجه خواهد بود، و یخ قالبی آرام آرام به کناری خواهد رفت و مجاور دیواره ی لیوان خواهد ایستاد. به نظر شما چرا ؟
 اما آیا راهی برای ثابت ماندن یخ در وسط لیوان وجود دارد ؟
به منظور دستیابی به پاسخ این سوالات به ادامه مطلب بروید

حالاست که شما می توانید راهی را ارائه نمایید که بدان وسیله می توان بدون دست زدن به قطعه ی یخ یا با استفاده از میله، یا مداد، و یا نی نوشابه خوری و نظایر آنها، یخ را به وسط آب کشید و در آنجا ثابت نگه داشت! چگونه؟

همه چیز به ارتفاع آب و چگونگی سطح آن در داخل لیوان بستگی دارد. وقتی سطح آزاد آب پایین تر از دهانه ی لیوان است، کناره ی آن کمی بالاتر از سایر قسمت های آب قرار می گیرد، و قطعه یخ نیز با دور لیوان تماس پیدا می کند. اما در صورتی که سطح آب از دهانه ی لیوان کمی بالاتر باشد (هرچند که غیر عملی به نظر می رسد، اما کاری ممکن است)، یخ در وسط آب قرار خواهد گرفت و اگر با انگشت نیز آن را کمی کنار بکشید، فوراً به وسط سطح آب تمایل پیدا خواهد کرد. پس برای انجام این تردستی کافی است که شما به لیوان محتوی آب و قطعه یخ آرام آرام آب اضافه کنید، به طوری که سطح آن کمی بالاتر از دهانه ی لیوان قرار گیرد، خواهید دید که قطعه یخ کنار لیوان را ول می کند و به وسط سطح آب کشیده می شود. و در همچو سطحی که کمی نیز محدب و کروی به نظر می رسد، این کار خیلی غیر عادی جلوه می کند.

اما دلیل بالا رفتن آب در کناره ی لیوان چیست؟ علتش این است که نیروهای چسبندگی بین مولکولهای آب و شیشه بزرگتر از نیروهای پیوستگی بین مولکولهای آب است و به همین دلیل قطعه یخ نیز به طرف کناره ی لیوان کشیده می شود و اما در لیوان کاملاً پر آب چرا سطح آب کمی بالاتر از دهانه ی لیوان و به صورت نسبتاً کروی است؟ این ویژگی نیز به نیروهای پیوستگی مربوط می گردد، که بین مولکولهای سطح مایع وجود دارد و به همین دلیل قطعه یخ در وسط سطح آب باقی می ماند.





نوع مطلب : آزمایشگاه، 
برچسب ها : یخ در وسط لیوان یا كناره آن؟،
لینک های مرتبط :
چهارشنبه 3 خرداد 1396 07:41 ب.ظ
I like the helpful info you provide in your articles.
I will bookmark your blog and check again here regularly.
I'm quite sure I will learn many new stuff right
here! Best of luck for the next!
چهارشنبه 3 خرداد 1396 03:15 ب.ظ
Informative article, exactly what I was looking for.
پنجشنبه 7 اردیبهشت 1396 11:31 ق.ظ
I for all time emailed this web site post page to all my
contacts, because if like to read it then my contacts will too.
دوشنبه 28 فروردین 1396 04:50 ق.ظ
Unquestionably believe that which you said. Your favorite reason seemed to be at the internet
the easiest factor to take note of. I say to you, I certainly
get irked even as other folks consider worries that they
just don't recognise about. You controlled to hit the nail upon the highest as well as defined out
the entire thing with no need side-effects , other people can take
a signal. Will likely be back to get more. Thank you
جمعه 25 فروردین 1396 06:20 ب.ظ
Good information. Lucky me I discovered your website by chance (stumbleupon).
I've saved it for later!
چهارشنبه 23 فروردین 1396 10:37 ب.ظ
I blog quite often and I genuinely appreciate your information. This great article has really peaked my interest.
I'm going to take a note of your website and keep checking for
new information about once a week. I subscribed to
your RSS feed too.
جمعه 11 فروردین 1396 05:37 ب.ظ
Hi, the whole thing is going fine here and ofcourse every one is sharing data, that's in fact
fine, keep up writing.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

کد تقویم

Google

در این وبلاگ
در كل اینترنت